ماهان سرویس .

7 روش موثر برای جرم گیری ماشین لباسشویی

جرم گیری ماشین لباسشویی یکی از اقدامات مراقبت و نگهداری از ماشین لباسشویی است که در صورتی که انجام نشود ، باید منتظر خرابی دستگاه و اقدام برای تعمیر ماشین لباسشویی بود . برای رسوب زدایی و جرم گیری لباسشویی روش های مختلفی وجود دارد که بسته به شرایط می توانید از آنها استفاده کنید .
در مدلهای جدید ماشین های لباسشویی جدید ، برنامه رسوب زدایی نیز وجود دارد که لازم است از 6 ماه یکیار ، نسبت به انجام آن اقدام کنید.

از زمانی که شروع به استفاده از ماشین لباسشویی می کنید رسوب آهکی در آن افزایش می یابد که این امر ناشی از آب سخت است به ویژه آبی که حاوی مقادیر زیادی کلسیم و منیزیم می باشد.
آهک می تواند در فیلتر آب، عنصر گرمایش و در داخل لوله های ماشین لباسشویی و لگن آن جمع شود که این مسئله می تواند باعث کم شدن فشار آب دستگاه شود. در نتیجه طول عمر دستگاه کاهش یافته و عملکرد ماشین لباسشویی نیز کاهش می یابد.
در صورت تجمع آهک متوجه خواهید شد که لباس ها پس از شستشو نرم و تازه نبوده و خشک و زبر می شوند. برای آنکه لباس ها پس از شستشو نرم و تمیز از داخل دستگاه بیرون آیند باید وقت گذاشته و نظافت معمولی دستگاه را انجام دهید.

چرا باید ماشین لباسشویی را جرم گیری و رسوب زدایی کرد؟

• افزایش طول عمر مفید ماشین لباسشویی
• از بین بردن کامل سختی آب با استفاده از مواد مختلف پودرها و قرص‌های جرم گیر
• از بین بردن کامل رسوبات، جرم‌ها و بقایای مواد شوینده از پشت درام فیلترها و لوله‌های به کار رفته در ماشین لباسشویی
• کاربرد بسیار آسان و بی دردسر استفاده از این پاک کننده‌ها
• از بین رفتن بوی نامطبوع تولیدشده در دیگ شستشوی ماشین لباسشویی همچنین نوار دور درب آن
• کمک بسیار زیاد به کاهش مصرف برق و تمیز شدن فیلتر ماشین لباسشویی

روش های جرم گیری ماشین لباسشویی

جرم گیری لباسشویی با روش‌های بسیار زیادی انجام می‌شود. هر کدام از این روش‌ها به یک صورت انجام می‌شود که نیاز به مواد متفاوتی دارد. یکی از بهترین ویژگی‌های این روش‌ها ارزان بودن آن‌ها است. توصیه می‌شود برای برخی از این روش‌های جرم گیری ماشین لباسشویی حتما ماسک و دستکش داشته باشید، زیرا ممکن است به مواد شست و شو دهنده حساسیت داشته باشید..

1 . جرم گیری با سرکه و جوش شیرین

جرم گیری با سرکه و جوش شیرین یکی از کارآمدترین روش‌های پاک کردن جرم از لباسشویی است. استفاده از این روش بسیار مقرون به صرفه است و تاثیر بسیار زیادی نیز دارد. شما برای استفاده از این روش شست و شو باید یک ظرف آب گرم برداشته و نصف لیوان سرکه و یک قاشق چایی خوری جوش شیرین به آن اضافه کنید. بعد از اینکه مواد را با یکدیگر مخلوط کردید یک محلول به وجود می‌آید که می‌توانید از آن برای تمیز کردن لباسشویی استفاده کنید. این محلول بسیار قوی بوده و جرم‌ها را به خوبی از بین می‌برد. با استفاده از این محلول بوی لباسشویی شما نیز از بین می‌رود و لباس‌ها شما دوباره بوی خوبی به خود می‌گیرند.
شما می‌توانید با آغشته کردن دستمال به محلول اقدام به پاک کردن جرم‌ها کنید. راه دیگری نیز برای به زحمت نیوفتادن شما وجود دارد؛ شما می‌توانید این محلول را در بخش مایع لباسشویی ریخته و لباسشویی را با یک برنامه بدون دور تند تنظیم کنید (2 ساعت کافی است) تا تمام درزها و سوراخ‌های لباسشویی به خوبی تمیز شوند. بعد از اینکه شست و شو انجام شد، درب لباسشویی را باز کنید و داخل آن را به آرامی اسفنج بکشید. بهتر است که این کار را هر دو ماه یکبار انجام دهید تا لباسشویی شماعملکرد خود را حفظ کند و لباس‌های شما نیز به خوبی تمیز شوند.
توجه کنید که مقدار سرکه را از آنچه که در دستور عمل گفتیم زیادتر نکنید، زیرا باعث خراب شدن قسمت‌های لاستیکی و پلاستیکی ماشین لباسشویی می‌شود. در نتیجه باید این قطعات تعویض شوند و باعث ایجاد شدن هزینه‌های جانبی می‌شود.

2. جرم گیری با قرص جرم گیر

دلیل دیگری که جرم و رسوب در لباسشویی ایجاد می‌شود، استفاده از پودرهای نامرغوب است. پودرهای لباسشویی بی کیفیت می‌توانند باعث ایجاد جرم در داخل لباسشویی و بخش‌های دیگر شود که ما به سادگی نمی‌توانیم آن‌ها را تمیز کنیم. همچنین با توجه به چرک لباس‌ها و رطوبتی که در ماشین لباسشویی باقی می‌ماند، نمی‌توان انتظار نداشت که لباسشویی‌ها جرم نگیرند. همین عمل باعث می‌شود تا وقتی که لباس‌ها دیگر درون لباسشویی می‌روند، بوی بدی بگیرند و به خوبی تمیز نشوند.
در چنین زمانی لباسشویی ها نیاز به جرم گیری و تمیز شدن دارند. یکی از راه‌های بی دردسر برای تمیز کردن جاهایی از لباسشویی که دستمان به آنها نمی‌رسد، استفاده از قرص‌های جرمگیر است. قرص‌ها را به سادگی می‌توانید از هر فروشگاهی تهیه کنید و از آن استفاده کنید. برای اینکه تاثیر بیشتری از این قرص‌ها بگیرید، بهتر است که دو عدد از آن‌ها را در لباسشویی استفاده کنید تا به طور کامل همه‌ی اجزای لباسشویی شما جرم گیری شود.
استفاده از قرص جرم گیر زحمت کمتری نسبت به روش‌های دیگر تمیز کردن لباسشویی دارد و وقت کمتری نیز از شما می‌گیرد. توجه کنید که برخی از قرص‌های جرمگیر بسیار قوی هستند و برای لباسشویی‌های سایز بزرگ استفاده می‌شوند. بنابراین مطمئن شوید که قرص جرم گیر را با توجه به سایز لباسشویی خود تهیه می‌کنید. قبل از شروع مطمئن شوید که لباس شویی کاملا خشک است و قبل از آن از آن استفاده نشده.

جرم گیری ماشین لباسشویی با قرص
جرم گیری ماشین لباسشویی با قرص

خب حالا باید قرص جرم گیر را درون محفظه لباسشویی قرار دهید و لباسشویی را روی 60 دقیقه بدون دور تند تنظیم کنید تا لباس شویی به آرامی تمیز شود.
توجه کنید که این کار باید با دمای بالا انجام شود، بنابراین فراموش نکنید که دمای لباسشویی را تنظیم کنید (دما باید کمی بیشتر از آب گرم باشد). اگر دما را تا حد زیادی بالا ببرید ممکن است که لباسشویی آسیب ببنید. تنظیم کردن دما باعث می‌شود که قرص به خوبی عمل کند، همچنین جرم‌ها نیز در دمای بالا آسیب پذیر می‌شوند و به سادگی از بین می‌روند. سعی کنید که این کار را هر 1 ماه یک بار انجام دهید تا لباسشویی شما تمیز و پاکیزه باقی بماند و باعث مریض شدن شما نشود.

3 . جرم گیری با پودر جرم گیر

یکی از راه‌هایی که در پاک کردن جرم‌ها موثر بوده، اما برای لباسشویی نه، جرم گیری لباسشویی با پودر جرم گیر است. شما با این روش بیشترین آسیب را به لباسشویی می‌زنید ولی در عین حال لباسشویی را نیز خیلی تمیز می‌کنید. این پودرها معمولا برای ماشین‌های لباسشویی اتوماتیک استفاده می‌شوند و نتیجه خوبی را نیز به همراه دارند. شما با این پودر می‌توانید قسمت‌های لاستیکی و پلاستیکی لباسشویی را شست و شو دهید و مشاهده کنید که این قسمت‌ها مانند روز‌های اول خود شده‌اند.
یکی از مزیت‌های پودر جرم گیر لباسشویی این است که می‌توان آن را در همه مدل‌های لباسشویی استفاده کرد و در نهایت تمیزی ماشین لباسشویی را مشاهده کرد. این پودر بسیار آسان و کم دردسر استفاده می‌شود و قدرت تمیزی بسیار زیادی دارد. اگر بخواهیم به طور تخصصی از این پودر صحبت کنیم باید بگوییم که این پودر با از بین بردن سختی آب و آنزیم‌هایی که در آن وجود دارد، چربی‌ها و جرم‌ها را می‌شکافد و باعث از بین رفتن آن‌ها می‌شود. این پودر علاوه بر جرم‌ها، رسوبات ایجاد شده درون لباسشویی را از بین می‌برد و لباسشویی را مثل روز اولش می‌کند.

جرم گیری با پودر جرم گیر
جرم گیری با پودر جرم گیر

نکته مهمی که باید درباره پودرهای جرمگیر لباس شویی باید بدانید این است که اگر در یک ماه بیشتر از یک بار از این پودر های استفاده کنید، ممکن است که به لباسشویی خود آسیب جدی وارد کنید و به احتمال زیاد نمی‌خواهید در این اوضاع اقتصادی هزینه اضافی برای شما در بر داشته باشد. بیشترین جایی که ممکن است که آسیب ببیند، لاستیک‌ها و پلاستیک‌های لباسشویی است. برای استفاده از این پودر باید 2 تا 6 پیمانه از این پودر را درون لباسشویی خود بریزید و تنظیمات را به روی 60 دقیقه بدون دور تند قرار دهید. بهتر است که دما را نیز روی گرم تنظیم کنید.

4. جرم گیری با پودر و قرص جرم گیر

برای استفاده از این روش باید ببنید که آخرین بار چه زمانی اقدام به تمیز کردن لباسشویی خود کرده‌اید. اگر سه ماه پیش یا بیشتر برای جرم گیری ماشین لباسشویی اقدام کرده‌اید، باید 5 پیمانه پودر ماشین لباسشویی را به همراه 2 عدد قرص جرم گیر ماشین لباسشویی را درون ماشین قرار دهید، سپس ماشین لباسشویی را روی 60 دقیقه بدون دور تند در دمای متعادل قرار دهید.
در صورتی که ماشین لباسشویی خود را 2 ماه یا کمتر تمیز کرده‌اید، دیگر نیازی به تمیز کردن زیاد نیست و می‌‌توانید برای کامل تمیز شدن لباسشویی 1 قرص جرم گیر و 2 پیمانه پودر لباسشویی در ماشین لباسشویی بریزید. در این مرحله نیز باید لباسشویی را در زمان60 دقیقه و در دمای مناسب قرار داده تا به خوبی باکتری‌ها، قارچ‌ها از بین بروند

5. جرم گیری با امونیاک و سرکه

این روش جرم گیری معمولا برای درب و لاستیک‌های لباسشویی استفاده می‌شود. برای شروع کار باید بدانید که به آمونیاک حساسیت دارد یا خیر؛ اگر حساسیت دارید حتما باید از ماسک و دستکش استفاده کنید. در ابتدا باید یک ظرف آب گرم آماده کنید و بعد از آن باید یک یا دو قاشق چایی خوری آمونیاک و نصف لیوان سرکه به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید.
بعد از حل شدن مواد با یکدیگر، شما می‌توانید که یک دستمال برداشته و با آغشته کردن آن به محلول اقدام به جرم گیری لباسشویی کنید. بهتر است این کار را یک یا دو ماه یکبار انجام دهید.

6. جرم گیری ماشین لباسشویی با سرکه و جوش شیرین

در ماشین های لباسشویی که از قسمت بالا بارگیری می شوند برای جرم گیری از دستگاه باید آن را روی داغ ترین چرخه یا حداقل بر روی ۶۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و ۲۳۰ میلی لیتر سرکه سفید را مستقیماً داخل لگن آن بریزید.
سرکه، راه حل مناسبی برای جرم گیری از دستگاه است و یک روش عالی و طبیعی برای از بین بردن باکتری ها می باشد. بوی سرکه نیز در طی چرخه شستشو از بین می رود.
هنگامی که چرخه شستشو به پایان رسید یک دوم پیمانه جوش شیرین را به لگن دستگاه اضافه کنید و دوباره چرخه شستشو داغ را انتخاب کنید.
پس از اتمام کار لاستیک دور درب را کاملاً تمیز کنید و مطمئن شوید که داخل آن کاملاً خشک شده است و درب دستگاه را باز بگذارید.
در دستگاههایی که از قسمت جلو بارگیری می شوند سفید را درون کشوی مواد شوینده ریخته و ماشین لباسشویی خود را با داغ ترین چرخه شستشو روشن کنید. پس از اتمام چرخه شستشو نصف فنجان جوش شیرین را مستقیما به داخل لگن ماشین لباسشویی اضافه نموده و دوباره آن را با داغ ترین چرخه شستشوی اجرا کنید.
در انتها داخل لگن ماشین لباسشویی را با یک پارچه میکروفیبر پاک کنید و قسمت بیرونی و لاستیک های دور درب را نیز تمیز کنید.

7. تمیز کردن ماشین لباسشویی با ماده سفید کننده

در ماشینهای لباسشویی که از قسمت بالا یا جلو بارگیری می شوند نصف فنجان ماده سفید کننده را مستقیماً به داخل لگن دستگاه اضافه کنید و نصف فنجان ماده سفید کننده را به داخل کشوی مواد شوینده اضافه کنید و یک چرخه شستشوی گرم را انتخاب کنید. اگر می توانید پس از آبگیری ماشین لباسشویی، چرخه شستشو را متوقف کنید این کار را به مدت یک ساعت انجام دهید و سپس دوباره چرخه شستشو را اجرا کنید.
پس از اتمام کار داخل لگن دستگاه را با یک پارچه میکرو فیبر کاملاً پاک کنید و لاستیک های دور درب آن را کاملاً پاک کنید.
استفاده از ماده سفید کننده علاوه بر جرم گیری از ماشین لباسشویی در تمیز کردن خاک و کپکی که در کشوی مواد شوینده جمع می شود نیز بسیار موثر است.

جرم گیری بدنه ماشین لباسشویی

قبل از انجام دادن هرکاری که به تمیز کردن لباسشویی مربوط است، از جدا بودن دو شاخه لباسشویی از پریز برق اطمینان حاصل کنید. در این صورت می‌دانید که هیچ خطری شما را تهدید نخواهد کرد و به سادگی کار خود را ادامه می‌دهید. برای شروع می‌توانید از اسفنج و مقداری سفید کننده استفاده کنید.
اسفنج را بردارید و کمی سفید کننده به آن بزنید یا می‌توانید سفید کننده را به روی لباسشویی بزنید، فرقی ندارد. سپس شروع به تمیز کردن آن کنید. اگر با سفید کننده نتوانستید اقدام به تمیز کردن ماشین لباسشویی کنید، می‌توانید از همان ترکیب سرکه و آمونیاک نیز برای بدنه استفاده کنید. یکی از قسمت‌های لباسشویی که باید از تمیز شدن آن اطمینان حاصل کنید، لاستیک دور درب ماشین لباسشویی است. اکثر ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها در این مکان رشد می‌کنند و می‌توانند باعث ایجاد بیماری‌های پوستی شوند.

نحوه تمیز کردن لاستیک دور درب به ماشین لباسشویی

دور درب ماشین لباسشویی با لاستیک های انعطافپذیری پوشیده شده است که محل تجمع کپک ها و باکتری ها است .همچنین می توان همه چیز از سکه تا مو نیز در آنجا پیدا شود. برای تمیز کردن و جرم گیری از لاستیک دور درب ماشین لباسشویی از یک پارچه مرطوب اشباع شده با ماده شوینده استفاده کنید. در صورت لزوم هرگونه چربی های سرسخت را با استفاده از مسواک یا یک برس نرم به آرامی پاک کنید.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *